Skip to main content Skip to footer

OM ALSION

Alsion er Sønderjyllands nye viden- og kulturcenter og det første byggeri i Danmark, hvis unikke ide er at samle uddannelse, forskning og kultur under ét tag.

Bygherrerne er Forskerpark Syd A/S, Universitets- og Bygningsstyrelsen, Fonden Koncertsalen Alsion og Sønderborg Kommune. Byggeriet er på 28.428 kvadratmeter, og den samlede pris beløber sig til ca. 600 mio. kr.

Alsion rummer Syddansk Universitet, en privat videnspark, én af Europas bedste akustiske koncertsale til klassisk musik, hjemsted for Sønderjyllands Symfoniorkester, café og renrum.

Ideen til byggeriet opstod i 1998. Først som et byggeri til Syddansk Universitet og Forskerparken. Siden kom også koncertsalen, ny hjemstedsadresse til Sønderjyllands Symfoniorkester og byparken til. I dag fremstår Alsion som et unikt viden- og kulturcenter for hele Sønderjylland — og som et usædvanligt flot nyt vartegn for Sønderborg by.

I 2004 kom det store øjeblik. Første spadestik til byggeriet blev taget i april, og i efteråret 2006 begyndte de første virksomheder at flytte ind i Alsion. Sønderjyllands Symfoniorkesters første koncert i salen fandt sted den 1. februar 2007, og den 30. august 2007 var der for første gang fuldt hus i Alsion, da de universitetsstuderende rykkede ind til deres første studieår i Alsion.

Sidste milepæl var den officielle indvielse den 30. oktober 2007 under overværelse af HM Dronningen og kronprinsparret. Ni års hårdt og målrettet arbejde er lykkedes.

  • Bygherrerne har skabt ét af Syddanmarks mest innovative miljøer i Forskerparken i Alsion.
  • Syddansk Universitet har nu Danmarks mest moderne universitetsmiljø i Alsion.
  • Vi har indrettet én af Europas bedste koncertsale med Koncertsalen Alsion.

Alsion er en del af byrådets strategi om at skabe et af Danmarks førende vækstcentre.