Forsiden Om Alsion Syddansk Universitet Koncertsalen Alsion Videnspark Alsion Erhvervsakademi Sydvest Cafe Alsion Kontakt
Program for Koncertsalen Alsion
Salsplan
Find vej & parkering
Teleslynge
Byens scener i Sønderborg
Booking af Koncertsalen Alsion
Fonden Koncertsalen Alsion
Sønderjyllands Symfoniorkester
Nyhedsbrevtilmelding
Giv os din mening
Buy My Ticket
Billetter til Koncertsalen Alsion
Se billeder fra Koncertsalen Alsion

Sæsonprogram for Koncertsalen Alsion


SYMFONIORKESTRET: MOZART OG SIBELIUS

Torsdag 27. oktober 2016 klokken 20.00

Billetter

web_emilgryesten-76e5a724.jpg

Solist denne aften er Emil Gryesten, som på kort tid har etableret sig som en af sin generations mest talentfulde pianister i Norden.

Mozarts klaverkoncert nr. 24 blev komponeret lige en måned før, han havde premiere på operaen Figaros bryllup, hvilket er med til yderligere at understrege hans genialitet og arbejdskapacitet som komponist.

Aftenen byder også på Sibelius' 6. symfoni, Griegs "To elegiske melodier" samt Beethovens Coriolan-ouverture.

Neighbours & Friends: Kom igen Turne 2016

Lørdag 29. oktober 2016 klokken 20.00


Billetter

Neighbours & Friends2 - Kopi.jpgMed koncerten ”Kom Igen” inviterer Helge Engelbrecht og Neighbours & Friends igen til fest udenfor de private rammer i Mariehaven i Ansager. For anden gang drager hele holdet landet rundt til de danske koncertsteder og tager publikum ved hånden med eget materiale, overvejende dansksprogede sange med ord og toner, der lander i den mere folkrockede ende, alt sammen umiskendeligt Neighbours & Friends på højt professionelt musikalsk niveau, medrivende, ægte og folkeligt på den gode måde.

PROMUSICA
KAMMERMUSIK


30. oktober 2016
Kl. 15

Gratis

Promusica.jpgProMusica er et kammermusikforum
for Sønderjyllands Symfoniorkesters
egne musikere.

Her får kammermusik
og solistværker sin helt egen plads.

Programmet offentliggøres 14 dage før
koncerten på www.promusica.dk.

Cafe Alsion tilbyder kaffe- og kagebord.

SYMFONIORKESTRET og FLENSBURGER BACH-CHOR: MOZARTS REQUIEM

Fredag 4. november 2016 klokken 20.00

Billetter

janz.jpg

Mozarts Requiem er et af musikhistoriens mest mystiske værker, omgærdet af af gætterier: Mozart døde midt under tilblivelsen, og hvem var bestilleren, denne greve von Walsegg, som ønskede, at der hvert år skulle afholdes en sjælemesse for hans afdøde hustru?

Mozarts døde, inden han blev færdig, og derfor fuldførte hans elev, Süssmayr, messen. Nogle mener, at Mozart nøje efterlod nøje instrukser - andre holder på, at Mozarts enke selv spurgte eleven, da hun havde brug for pengene, som det færdige værk udløste. Uanset messens historie så er den et uhyre populært korværk, som de fleste kan genkende.

THOMAS EJE: 35 ÅRS JUBILÆUMSSHOW

5. november 2016 klokken 20.00

BILLETTER

ThomasEje.jpg

Thomas Eje er slet og ret entertainer med stort E. I de sidste tre årtier har han været en markant del af dansk showbiz, og i 2016 er det hele 35 år siden han startede sin imponerende karriere, hvilket naturligvis bliver fejret på behørig vis. Eje drager derfor i efteråret ud på en jubilæumsturné gennem hele Danmark.

Sangen og komikken bliver bundet sammen af Randers Big Band. Det 17 mand høje ensemble er med hele vejen og skaber en stemningsfuld musikalsk ramme om showet.

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION

5. november 2016

Kl. 12-13

Yderligere info

fællessang.jpg

Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at være med.

Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere.

Dagens vært: oplyses senere

Cafe Alsion tilbyder brunch forud for arrangementet. Bestil bord på 26167750 eller cafe@alsion.dk.

SYMFONIORKESTRET: DEFINE MUSIC FESTIVAL OG CHRISTOPHE CHARLES

Fredag 11. november 2016 klokken 20.00

Billetter

define_ChristopheCharles9.jpg

Komponisten, universitetsprofessoren og forskeren Christophe Charles er solist og komponist. På spændende vis illustrerer han, hvorledes komponister i dag formår at skabe egne værker, samt lader sig inspirere af tidligere tiders klassiske værker. Herved opstår nye variationsværker og 2. generations værker.

Koncerten kaster således et blik på, hvordan også tidligere tiders komponister skabte værker og lod sig inspirere til at skabe værker med udgangspunkt i tidligere tiders kompositioner.

TIL SØS MED MIKKEL BEHA – FOREDRAG

Torsdag 17. november 2016 kl. 19

Billetter

mikkel beha.jpg

Tag med på en eventyrlig rejse, når Mikkel Beha deler ud af sine mange oplevelser og rejser til søs. Han fortæller om at rejse med sine sønner, om mødet med fremmede kulturer og glæden ved at krydse de store oceaner. Men også om det hårde slid det indimellem kan være for at få sine drømme til at gå i opfyldelse.


Mikkel viser billeder fra et langt liv på verdenshavene og klip fra tv-serien Kurs Mod Fjerne Kyster. Og så fortæller han selvfølgelig også om alt det, man ikke ser på tv…

LIS SØRENSEN

18. november 2016 Kl. 20

Billetter

nov7.jpg

Gennem sine næsten 40 år i musikbranchen har Lis Sørensen konstant formået at forny sig og lokke nye generationer til.

Hendes flirt med både country og sydamerikanske rytmer høres i et nummer som Tæt På Ækvator, mens samarbejdet med Sebastian kommer frem i numre som Verden Er I Farver , Indtil Dig Igen og Stille Før Storm.

Cafe Alsion tilbyder koncertmenu forud for koncerten. Bestil bord på T 26167750.

SOLISTERIER: Liselotte Nielsen, Pernille Schrøder og Henrik Krogsgaard

Lørdag 19. november 2016 klokken 14.00

Gratis entre

solisterier november.JPG

Liselotte Nielsen, Pernille Schrøder og Henrik Krogsgaard sørger for en fremragende eftermiddag med underholdning i topklasse.

Solisterier er en af Alsions publikums-magneter og sker i samarbejde med Dansk Solistforbund. Kom gerne i god tid, og nyd lidt mundgodt i Cafe Alsion — pladserne besættes nemlig efter først til mølle.

Cafe Alsion tilbyder frokost forud for arrangementet. Bestil bord på 26167750 eller cafe@alsion.dk.

I selskab med Bodil Jørgensen

Mandag 21. november 2016 klokken 15.00

Billetter

Arrangør: Æ Synnejysk Forening

bodil-joergensen.jpg

Oplev Bodil Jørgensen fortælle åbenhjertigt om sit righoldige liv og karriere.

Om kærlighed og smertelige tab, og at blive mor i en sen alder. Om dramatiske begivenheder som passager i den store togulykke ved Sorø i 1988 og senest ulykken i forbindelse med filmoptagelse, der nær havde kostet hende livet. Om højdepunkter på scenen på Det Kongelige Teater og i store film og TV-roller.

Hun vil også give smagsprøver som visefortolker akkompagneret af pianisten Bjarne Sahl.

10CC

Onsdag 23. november 2016 klokken 20.00

Billetter

gallery_41.jpg

10CC var blandt de første rockbands, der flirtede med forskellige musikgenrer og fusionerede dem til en helt ny form. Rå guitarer vekslede med symfoniorkesterets blæsere og strygere, ligesom rytmerne gik nye veje.

10CC hørte sammen med Pink Floyd, Moody Blues og Procol Harum til de mest populære Art Rock bands. De var alle kendetegnede ved stor og fyldig lyd, fuld af kontraster, der smeltede sammen og nåede nye højder. Fra og med koncept-albummet ”Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” sprang også The Beatles ud som Art Rock band.

SYMFONIORKESTRET: DE 3 B'ER BEETHOVEN, BRUCH OG BRAHMS

Torsdag 24. november 2016 klokken 20.00

Billetter

porsche.jpg

Den klassiske musiks tre store B'er står på repertoiret, når aftenens dirigent, Giordano Bellincampi, og solist, violinisten Niklas Walentin, sammen med Sønderjyllands Symfoniorkester spiller Beethovens Leonore-ouverture nr. 3, Bruchs Violinkoncert nr. 1 og Brahms' Symfoni nr. 4.

Bruchs violinkoncert er især elsket på grund af dens lyriske melodier, som spænder over snart sagt hele violinens register. Værket er ikke blot det af Bruchs værker, som er bedst kendt men samtidig også en af de oftest spillede af samtlige violinkoncerter.

BRUCE GUTHRO: CELTIC X-MAS TOUR 2016

Søndag 27. november 2016

Billetter


Guthro.jpg

Bruce Guthro gentager de sidste års store succes som med udsolgte koncertsale bekræftede denne nye juletradition. Danskernes hjerter har taget varmt imod dette autentiske univers som bandet formår at fremføre.


Den populære koncert indeholder et miks af sange fra Guthros hjemegn, Nova Scotia i Canada, irske klassikere og en stribe kendte engelsksprogede julesange. Bruce Guthro er tillige en varm historiefortæller, der med et glimt i øjet beretter om Nova Scotias betagende univers og unikke individer.

SYMFONIORKESTRET: JULEGALLAKONCERT MED SØNDERJYSK PIGEKOR

Torsdag 1. december 2016 klokken 20.00

Billetter

dec12.jpg

Alsion fyldes af såvel klassiske julesange som nyere arrangementer. Læg hertil traditionsfyldte orkesterstykker af Corelli og Bach, som alt sammen vil sørge for at bidrage til at skabe den helt rette julestemning

Sønderjysk Pigekor er med til at løfte julestemningen, og få hele salen til at summe af jul og traditioner, når de sammen med Sønderjyllands Symfoniorkester synger julen ind.

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION

3. december 2016

Kl. 12-13

Yderligere info

fællessang.jpg

Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at være med.

Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere.

Dagens vært: oplyses senere

Cafe Alsion tilbyder brunch forud for arrangementet. Bestil bord på 26167750 eller cafe@alsion.dk.

PROMUSICA
KAMMERMUSIK


4. december 2016
Kl. 15

Gratis

Promusica.jpgProMusica er et kammermusikforum
for Sønderjyllands Symfoniorkesters
egne musikere.

Her får kammermusik
og solistværker sin helt egen plads.

Programmet offentliggøres 14 dage før
koncerten på www.promusica.dk.

Cafe Alsion tilbyder kaffe- og kagebord.

SYMFONIORKESTRET: BØRNEJULEKONCERT

Onsdag 7. december 2016 klokken 18.30

Billetter

Jensandersen_web-e0edd073.jpg

Julen er traditionernes tid, og en tilbagevendende juletradition er for Sønderjyllands Symfoniorkester at flere hundrede skolebørn fra lokale skolekor sammen med kor fra Det Sønderjyske Sangcenter synger julen ind sammen med orkestret.

Skuespilleren Jens Andersen er konferencier og vil læse H. C. Andersens eventyr ''Fyrtøjet''. Den musikalske del af koncerten styres af aftenens dirigent René Bjerregaard

SØNDERJYSK PIGEKOR og DRENGEKOR:

SÅ' DET JUL


10. december 2016 kl. 16

Billetter

14maj24.jpg

Så er det jul! Hele områdets sanglærker, Sønderjysk Pigekor og Drengekor, har gæstemusikere med, når de synger julen ind i denne stemningsfulde festmåned. De gentager dermed de seneste års udsolgte succeser, hvor et fyldt Alsion gentagne gange har været vidne til sangernes og dansernes meget høje niveau.

Julestemningen sikres med lucialys, juletræer, englesang, julehistorier og nisser.

Gå ikke glip af en fremragende koncert med nogle af Danmarks dygtigste stemmer.

TATARSTAN-BALLETTEN: SVANESØEN

11. december 2016 klokken 15

Billetter

svanesøen.jpg

Det er for alvor jul i Alsion, når Sønderborg Teaterforeningen slår dørene op for Tatarstan Balletten. Det er en tradition, at billetterne sælges på kort tid, for denne eftermiddag er Tjajkovskij classic.

I år gælder det verdens nok mest berømte ballet, Svanesøen. Tjajkovskijs store musik lægger op til lige så store følelser: Prins Siegfried er splittet i dine følelser for den hvide svaneprinsesse Odette og den sorte svane Odile, som han grundet trolddom ser som det samme væsen. Svanesøen er kendt som den mest krævende for solo-danserinder.

SYMFONIORKESTRET OG FILHARMONISK KOR: JULEKONCERT

Torsdag 15. december 2016 klokken 20.00

Billetter

2S7A0788-FS-2.jpg

Aftenen byder på værker af Corelli, Tartini, Berlioz, Rutter og Bach. Til dette års afspejler de hver især på forskellig vis julens traditioner og stemning. Elias Heigold er til daglig solotrompetist i orkestret og har spillet musik det meste af sit liv på alt lige fra clarion til violin, inden hans kærlighed endegyldigt faldt på trompeten.

Filharmonisk Kor under ledelse af Alice Granum er ligeledes med til at markere højtiden.

PER NIELSEN CHRISTMAS TIME

17. december 2016 kl. 19.30

Billetter

Per_Nielsenimage002.jpg

Per Nielsen hører til landets mest populære entertainere, og han spiller gerne for udsolgt koncertsal i Alsion. Populariteten understreges af salget på hans 14 CD’er, der er solgt i mere end 350.000 eksemplarer, og det gør ham til landets mest populære instrumentalmusiker.

Igen i år medvirker den fantastiske rumænske violinist Alexandru Radu samt organisten/ pianisten Mads Granum.

I Koncertsalen Alsion er koncerten med udvidet besætning med Thomas Ovesen på bas, Martin Klausen på trommer og gæstesolist er Bobo Moreno.

PER NIELSEN CHRISTMAS TIME

18. december 2016 kl. 16.00

Billetter

Per_Nielsenimage002.jpg

Per Nielsen hører til landets mest populære entertainere, og han spiller gerne for udsolgt koncertsal i Alsion. Populariteten understreges af salget på hans 14 CD’er, der er solgt i mere end 350.000 eksemplarer, og det gør ham til landets mest populære instrumentalmusiker.

Igen i år medvirker den fantastiske rumænske violinist Alexandru Radu samt organisten/ pianisten Mads Granum.

I Koncertsalen Alsion er koncerten med udvidet besætning med Thomas Ovesen på bas, Martin Klausen på trommer og gæstesolist er Bobo Moreno.

SYMFONIORKESTRET OG FLENSBURGER BACH-CHOR: BEETHOVENS 9.

Torsdag 29. december 2016 klokken 20.00

Billetter

beethoven.jpg

Beethovens 9. symfoni er et skelsættende værk i den klassiske musikhistorie. Det revolutionerende ved dette værk er, at der i sidste sats forekommer kor, hvilket ikke tidligere er hørt i symfonisammenhæng. Kor og solister synger Friedrich Schillers ''Ode an die Freude''.

Denne symfoni er et af de bedst kendte klassiske, europæiske værker overhovedet, og symfonien anses for at være et af Beethovens største mesterværker. Husk, at Beethoven var stokdøv, da han skrev værket.

SYMFONIORKESTRET: NYTÅRSKONCERT

Torsdag 5. januar 2017 klokken 20.00

Billetter

nytår.jpg

Sønderjyllands Symfoniorkesters helt store nytårstradition!

Det bliver i høj grad sangernes aften, når de to vidunderlige, danske sangere, sopran Susanne Elmark, og tenor Guido Paevatalu, boltrer sig hjemmevante i det traditionelle nytårsrepertoire.

De vil glæde publikum med lette, boblende og forførende sopran- og tenorperler, alt sammen under ledelse af dirigenten David Riddell og i selskab med et festklædt symfoniorkester.

NYTÅRSSOLISTERIER

14. januar 2017 klokken 14.00

Gratis entre

solist.jpg

Sæt X i kalenderen til Solisterier.

Mere information følger. Helt sikkert er det, at der er noget rigtig godt i vente.

Vi ses!

SYMFONIORKESTRET: HORNEMANN, DVORAC OG BEETHOVEN

Fredag 20. januar 2016 klokken 20.00

Billetter

51_56dd824e5b539-medium.jpg

Josef Spacek er en violinvirtuos ud over det sædvanlige. Han afsluttede sine studier ved Juilliard Skolen i New York i 2011 og blev derefter ansat som koncertmester for den Tjekkiske Filharmoni.

Koncerten dirigeres af Johannes Wildner, der 2010 til 2014 var første gæstedirigent ved BBC Concert Orchestra i London. I 2014 blev han leder af Operafestivalen Oper Burg Gars og universitetsprofessor i direktion ved Instituttet for Musik og Scenekunst i Wien. Han er regelmæssigt dirigent for de store operahuse, bl.a. New National Theatre - Tokyo, Teatro Carlo Felice - Genua, Arena di Verona og Operaen i Leipzig.

SLYNGELORKESTRET: NYTÅRSKONCERT

21. januar 2017 Kl. 15.00

Billetter

slyngel--.jpg

Slyngelorkestret sætter alle sejl til i sin traditionsrige nytårskoncert. I år har orkestret den fornøjelse at præsentere sopranen Julie Meera Albertsen. I februar 2016 debuterede hun på Det Kongelige Teater i rollen som Barbarina i Elisa Kragerups opsætning af Figaros Bryllup.

Promenadeorkestret Lauseniana, som orkestret rigtigt hedder, har lagt i ovnen til en forrygende koncert med gode kendinge som Johann Strauss, Lumbye, Lehar og Andrew Lloyd Webber.

SMUK NYTÅRS-KONCERT 2017 Anne Herdorf og Rugsted & Kreutzfeldt

27. januar 2017 kl. 19.30

Billetter

Nytår2017logo.jpg

Slesvigske Musikkorps' nytårskoncerter er blevet en solid musikalsk tradition til at byde det år velkommen.

Sammen med solisterne Rugsted & Kreutzfeldt og med Anne Herdorf som konferencier er SMUK, under ledelse af dirigenten Torben Sminge, klar til at byde det nye velkommen med festlig musik, underholdning og et glimt i øjet.

Koncertsalen Alsion danner rammen om årets afslutnings-nytårskoncert.

PROMUSICA
KAMMERMUSIK


29. januar 2017
Kl. 15

Gratis

Promusica.jpgProMusica er et kammermusikforum
for Sønderjyllands Symfoniorkesters
egne musikere.

Her får kammermusik
og solistværker sin helt egen plads.

Programmet offentliggøres 14 dage før
koncerten på www.promusica.dk.

Cafe Alsion tilbyder kaffe- og kagebord.

SYMFONIORKESTRET: JOHANNES SØE OG SYMFONIORKESTRET

Torsdag 2. februar 2017 klokken 20.00

Billetter

51_56dd89265792a-medium.jpg

Johannes Søe Hansen er 1. koncertmester i Radiosymfoniorkestret. Som solist har han spillet med samtlige danske symfoniorkestre, flere nordiske, samt Skt. Petersborg Filharmonikerne i Rusland.

Sideløbende har han haft en stor karriere som kammermusiker. Koncerter i Salzburg, London, Paris, Nuuk, De Forende Arabiske Emirater, Tokyo, New York med strygesekstetten Copenhagen Classic og Den Danske Duo samt cd-indspilninger for EMI, CPO og DaCapo.

DEN RUSSISKE NATIONALBALLET: SVANESØEN

Fredag 3. februar 2017 klokken 20.00

Billetter

Schwanensee (4).jpg

Den Russiske Nationalballet Moskva er med sine stjernesolister fra Bolshoi Balletten i Moskva et af de bedste ensembler netop nu og har stor succes over hele verden. Grundlægger og kunstnerisk leder er Sergei Radsjenkov – første solodanser ved Bolshoi Balletten i Moskva og igennem mange år partner på scenen med den berømte primaballerina Maja Plissetskaja.

Kom og oplev en verden af skønhed og elegance!

Arrangør: PS Production aps

UNDER MY SKIN

Mandag 27. februar 2017 klokken 19.30

Billetter

Under-My-skin.jpg

I december 1968 står den stærkt midaldrende Frank Sinatra over for sit livs største krise. Verdens største entertainer. Berømt, feteret og styrtende rig, men også en total fiasko som menneske. En sexafhængig alkoholiker hvis familiefølelser nok mest knytter sig til mafiaen.

Han er begyndt at føle sig gammel og er i stigende grad begyndt at blive hjemsøgt af den smertelige erkendelse af hvor meget han egentlig har svigtet sine nærmeste. Allermest sønnen Frank Jr.

SYMFONIORKESTRET OG FILHARMONISK KOR: EIN DEUTSCHES REQUIEM

Torsdag 2. marts 2017 klokken 20.00

Billetter

download.jpg

Brahms var protestant, og derfor var det ikke oplagt for ham at komponere en latinsk dødsmesse, hvilket et rekviem egentlig er. Han lavede derfor teksten om, og sproget tysk taler direkte til Brahms publikum.

Der er to sangsolister i opførelsen af Brahms Requiem nemlig: Majken Bjerno og Thomas Storm, men i centrum står korene. Brahms' Requiem er en drømmeopgave for ethvert kor. Filharmonisk Kor og Vor Frue Cantori har sammen såvel størrelsen som klangen og erfaringen til at synge den inderligt smukke musik af Johannes Brahms.

ROSA SOVEDYR PÅ EVENTYR SHOW

Lørdag 4. marts 2017 kl. 16.00

Billetter

rosa presspict2017 - Kopi.jpg

Ligger dit sovedyr også derhjemme på sengen og drømmer om at komme ud og danse?

Så tag det med til Rosas SOVEDYR PÅ EVENTYR Show - En ny koncert fra Rosa og Rødderne . Med nye og gamle sange fra Rouladegade, Byttebiksen, og selvfølgelig
Sovedyr på Eventyr! Vi skal ryste rævehalerne, kaste plyskillinger højt i luften, og bage isbomber til isbjørne, elefanter, egern, enhjørninger, slanger, sæler, pandaer, kyllinger, kaniner tigre og løver.

HUSK DIT SOVEDYR!

PROMUSICA
KAMMERMUSIK


5. marts 2017
Kl. 15

Gratis

Promusica.jpgProMusica er et kammermusikforum
for Sønderjyllands Symfoniorkesters
egne musikere.

Her får kammermusik
og solistværker sin helt egen plads.

Programmet offentliggøres 14 dage før
koncerten på www.promusica.dk.

Cafe Alsion tilbyder kaffe- og kagebord.

SYMFONIORKESTRET & MGK-Syd

Onsdag 8. marts 2017 klokken 20.00

Gratis adgang

Læs mere

web_MGK-7e877e5b.jpg

Sønderjyllands Symfoniorkester indgår som en naturlig del af landsdelens talentudvikling.

Derfor inviterer Sønderjyllands Symfoniorkester hvert år MGK-Syds klassiske elever indenfor i Alsion til et forløb med orkesterprøver, undervisning ved mentorer og sammenspil i både små og store grupper

Forløbet sluttes af med en fælles koncert under ledelse af David Riddell, og dette år med den tidligere MGK elev og klassisk guitar studerende Jonas Egholm som solist.

BAND ON THE RUN - EN HYLDEST TIL PAUL MCCARTNEY

9. marts 2017 kl. 19.30

Billetsalget

bandontherun.jpg

Så kan det næsten ikke blive større! En musical-hyldest til en af de største musikmagere og sangere nogensinde, Paul McCartney.

Oplev flere af eks-beatlens største musikalske triumfer i en aften spækket med fantastiske toner og ren nostalgi.

Mere info følger.

Arrangør: Sønderborg Teaterforening

ANDREAS BO: FIFTI-FIFTI

lørdag 11. marts 2017 klokken 20.00

Billetter

AB_FF_1000x1000px_fb_instagram.jpg

Andreas Bo starter showet med at kaste en mønt op i luften og joker med, hvor meget tilfældet egentlig har betydning for vores liv og hverdag.

Det bliver en perfekt og velkendt blanding af parodier, stand-up, musik og viser Andreas Bos evne til at gribe nuet og lade sig inspirere af tilfældet.

Titlen FIFTI-FIFTI er en hyldest til den fynske dialekt, han er vokset op med. Men det er også spændingen ved en situation, der kan gå to forskellige veje.

SYMFONIORKESTRET: NIELS W. GADE 200 ÅR

Tirsdag 14. marts 2016 klokken 20.00

Billetter

sort.jpg

Sønderjyllands Symfoniorkester markerer 200-året for Niels W. Gades fødsel med opførelsen af Elverskud i samarbejde med gymnasiekor fra landsdelen.

Gades Elverskud er et af de kendteste danske værker, som bygger på gamle danske ballader.

Symfoni nr. 1 i g-mol, op. 7, er den første symfoni af den danske komponist Carl Nielsen. Værket blev komponeret mellem 1891 og 1892 og er tilegnet hans kone, Anne Marie Carl-Nielsen.

DEN NØGNE SANDHED 2

15. marts 2017 kl. 19.30

Billetsalget

Den-nøgne-sandhed17.jpg

Den nøgne sandhed - et musikalsk comedy show om "mænd" er tilbage med en 2'er. Glæd dig til, at den velsyngende, hypermorsomme kvartet bestående af Gordon Kennedy, Joachim Knopp, Farshad Kholghi og Mikkel Schrøder Uldal atter løfter sløret for sandheden om mænd - og deres evige kvaler.

Det gode grin er sikret!

Arrangør: Sønderborg Téaterforening

RUNE KLAN LIVE 2017: BARNLØS

Lørdag 18. marts 2017 kl. 19.00

Billetter

Rune_150x150.jpg

Komikken og den skarpe replik er i en liga for sig, men trylleriet er og bliver omdrejningspunktet og det helt unikke varemærke. Med ‘Barnløs’ vil karismatiske Rune Klan med sin afvæbnende facon, byde på masser af overraskelser, nye tricks og banebrydende ideer samt en stadig nysgerrighed til det publikum, som han elsker at forkæle.

Trods sine godt 40 gode leveår, har ‘Klanen’ endnu ikke børn. Det betyder selvfølgelig en masse fritid og dermed god luft i kalenderen til at skam-øve et trick eller en joke til den ultimative perfektion.

DEN JYSKE OPERAS GALLAFORESTILLING: 70 ÅRS OPERA

7. april 2017 klokken 19.30

Billetter

70aarsOpera_20x20.jpg

Den Jyske Opera blev grundlagt 17. marts 1947 og kan fejre 70 års fødselsdag i 2017. For at fejre denne begivenhed opfører Den Jyske Opera og Sønderjyllands Symfoniorkester en gallaforestilling med skandinaviske gæstestjerner og Den Jyske Operas Kor.

De præsenterer et uddrag af Den Jyske Operas mange forestillinger gennem årene, som mange operaelskere vil nikke genkendende til. Nye publikummer og operajomfruer kan begynde her – med smagsprøver på store operaer med fantastisk musik, stort drama og flotte kostumer.

SOLISTERIER

25. marts 2017 klokken 14.00

Gratis entre

solist.jpg

Sæt X i kalenderen til Solisterier.

Mere information følger. Helt sikkert er det, at der er noget rigtig godt i vente.

Vi ses!

SYMFONIORKESTRET: TROLDSPEJLET RELOADED

Torsdag 4. maj 2017 klokken 19.00

Billetter

troldspejlet-f44c531e.jpg

Troldspejlskoncert er en familiekoncert med populære melodier fra tegnefilmens og superheltenes verden. Jakob Stegelmann fører publikum igennem koncertens mange kendte stykker fra stjernekrig, superhelte, fantasy og computerspil, hvor musikken for alvor sætter gang i fantasien og billederne.

Tag med Troldspejlet ”Reloaded” på eventyr med den musik, som på et øjeblik kan springe fra Gremlins over Superman og til fjerne galakser, komme med James Bond på mission eller duellere med monstre.

PROMUSICA
KAMMERMUSIK

7. maj 2017
Kl. 15

Gratis

Promusica.jpgProMusica er et kammermusikforum
for Sønderjyllands Symfoniorkesters
egne musikere.

Her får kammermusik
og solistværker sin helt egen plads.

Programmet offentliggøres 14 dage før
koncerten på www.promusica.dk.

Cafe Alsion tilbyder kaffe- og kagebord.

CITY SINGLER: TAGET PÅ SENGEN

9. maj 2017

Billetter

citysingler.jpg

"Taget på sengen" er City Singlers fjerde show i rækken - og de stanglækre damer tager igen publikum med på en rutsjetur gennem kvinders liv med alle de skønne, kiksede, smukke, uperfekte og frække aspekter.

Publikum bliver invitereret inden for i de fire pigers allerhelligste sted, soveværelset. Et sted, hvor dyneløfteri, pudekampe og sovekammerlooket får en ordentlig tur i kanen.

FOREDRAG med RASMUS TANTHOLDT: VERDEN ER STADIG NY

10. maj 2017 klokken 19

Billetter

tikko.jpg

Rasmus Tantholdt her i et årti været international korrespondent i diverse konflikt-, krigs- og katastrofeområder. Han har dækket krigen i Irak, Afghanistan, Syrien og flygtningekrisen i Europa.

Hør Rasmus fortælle om sine rørende, spændende og voldsomme oplevelser fra den verden, der er hans arbejdsplads. Om de situationer, hvor han troede han skulle dø, og om de mange etiske overvejelser og svære dilemmaer han står over for, hver gang han er af sted. Et farligt og voldsomt job - men samtidig også et job han brænder for mere end noget andet!

SYMFONIORKESTRET OG SCHLESWIG-HOLSTEINISCHES SINFONIEORCHESTER: STRAUSS & SJOSTAKOVITJ

Tirsdag 23. maj 2017 klokken 20.00

Billetter

2S7A0788-FS-2.jpg

Det bliver de pompøse toners aften, når Sønderjyllands Symfoniorkester og Schleswig-Holsteinisches Sinfonieorchester traditionen tro leverer koncert for store orkestre om foråret. På programmet står Richard Strauss' Metamorphosen for strygere og Sjostakovitj' 8. symfoni.

Samtidig markerer koncerten afslutningen på samarbejdet med Sønderjyllands Symfoniorkesters nuværende chefdirigent siden 2014 Shao-Chia Lü, som med stor kunstnerisk autoritet og med sin positive og venlige facon har givet publikum store koncertoplevelser.

SYMFONIORKESTRET: SANKT HANS-KONCERT

23. juni 2017 klokken 19.30

Billetter

web_carmen-2c41dd3e.jpg

Sant Hans-koncerten 2017 byder på solistindslag med en af orkestrets egne musikere nemlig rumænske Carmen Rosu-Nicolescu på violin. Aftenens festlige program byder på en bred vifte af værker af komponister som Tjajkovskij, Ravel, Saint-Saëns, Chabrier og Chausson.

Efter koncerten tændes traditionen tro sankthans-bålet ude på Alssund, pølserne lægges på grillen, og symfoniorkestrets musikere leverer hyggemusikken - inklusiv akkompagnementet til midsommervisen.

SOLISTERIER

16. september 2017 klokken 14.00

Gratis entre

solist.jpg

Sæt X i kalenderen til Solisterier.

Mere information følger. Helt sikkert er det, at der er noget rigtig godt i vente.

Vi ses!

POPULÆR KONCERT MED SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER, LOUISE FRIBO OG SØREN LAUNBJERG

20. september 2017 kl. 19.30

Billetsalget

popkoncert.jpg

Sønderborg Teaterforening gentager for tredje gang det succesfulde samarbejde om at give publikum en unik koncertoplevelse med et supermix af de bedste sange fra operaer, operetter og musicals.

Søren Launbjerg, Louise Fribo, Lars Møller og Lisbeth Kjærulff synger akkompagneret af Sønderjyllands Symfoniorkester. Repertoiret vil bl.a. bestå af musik af Strauss, Verdi, Mozart, Puccini, Grieg, Franz Lehár, Andrew Lloyd Webber, Johs Groban, Björn Ulvaeus og Benny Andersson.

Arrangør: Sønderborg Teaterforening

SOLISTERIER

11. november2017 klokken 14.00

Gratis entre

solist.jpg

Sæt X i kalenderen til Solisterier.

Mere information følger. Helt sikkert er det, at der er noget rigtig godt i vente.

Vi ses!