Forsiden Om Alsion Syddansk Universitet Koncertsalen Alsion Videnspark Alsion Erhvervsakademi Sydvest Cafe Alsion Kontakt
Program for Koncertsalen Alsion
Salsplan
Find vej & parkering
Teleslynge
Byens scener i Sønderborg
Booking af Koncertsalen Alsion
Fonden Koncertsalen Alsion
Sønderjyllands Symfoniorkester
Nyhedsbrevtilmelding
Giv os din mening
Buy My Ticket
Billetter til Koncertsalen Alsion
Se billeder fra Koncertsalen Alsion
Koncertmenuer

Sæsonprogram for Koncertsalen Alsion


Bøvl – fantastisk underholdende foredrag med Nils Villemoes

Torsdag 22. marts 2018 klokken 19.00

Billetter

villemoes.jpg

Gennem fire årtier har Nils Villemoes revset, drillet og udfordret erhvervslivet og den offentlige sektor.

Ledelse handler om at lave en strategi, udvikle en organisation og vigtigst af alt at skabe rammer for samarbejde. Men det er ikke altid så let, som det lyder — tværtimod er det ofte ret bøvlet! Vi har brug for noget at gå op i, noget af stå op til, noget at slås for. Det er bøvl. Uden bøvl bliver livet tomt og indholdsløst. Det er ifølge Nils Villemoes faktisk et af samfundets allerstørste problemer. Der er ikke bøvl nok til alle!

DEN JYSKE OPERA: LA TRAVIATA

Fredag 23. marts 2018 klokken 19.30

Billetter

Arrangør: Sønderborg Teaterforening

__1_jyskopera (1).jpg

Den smukke og karismatiske prostituerede, Violetta Valéry fra Paris, står over for et skelsættende valg; penge eller kærlighed? Violetta vælger kærligheden og forelsker sig i sin unge beundrer, Alfredo Germont, men beslutningen viser sig at få frygtelige konsekvenser…

Verdis mesterværk, La Traviata, er en af de smukkeste operaer, der nogensinde er skrevet og Violetta Valéry en af de største heltinder.

Den Jyske Operas nye produktion af La Traviata instrueres af tyske Lothar Krause.

HARRY POTTER. Filmkoncert med live symfoniorkester

Lørdag 24. marts 2018 klokken 19.00

Billetter

Arrangør: Musikkens Hus i Aalborg

MH-HP1-alsion-150x150.jpg

Tag med den forældreløse Harry på en eventyrlig rejse fyldt med heksekunster og troldmandsskab, når Alsion i samarbejde med Musikkens Hus i Aalborg viser Harry Potter og De Vises Sten™ In Concert.

Genoplev filmens magi i HD på et stort biograflærred, mens Czech National Symphony Orchestra fremfører filmens uforglemmelige underlægningsmusik komponeret af Oscarvinder John Williams.
En anderledes og storslået måde at opleve J.K. Rowlings magiske univers.

STIG ROSSEN & VENNERNE

Lørdag 7. april 2018 klokken 13.30

Billetter

Arrangør: Danske Seniorer

stig-og-vennerne.jpg

Stig & Vennerne hylder en af Danmarks mest folkekære og smittende sangere, Flemming "Bamse" Jørgensen.

Det bliver svært sidde helt stille i stolen, når Stig Rossens ikoniske stemme klinger igennem koncertsalens akustik i denne hyldestkoncert.

Med er naturligvis Vimmersvej, Bamsefar, Venner kom og se, Jeg har kun tre tænder, Tænker altid på dig, Kongens Have og Alice …

The Simon & Garfunkel Story

Fredag 13. april 2018 klokken 20.00

Billetter

simongarfunk.jpg

Anmelderkorpset i flere lande har rost showet til op over skyerne. Her er en teaterkoncert om de to unge drenge fra New York-bydelen Queens, hvis musik tog hele verden med storm. Mere end 250.000 publikummer over hele verden har allerede set showet.

Naturlig er numre så som ‘Mrs Robinson’, ‘Bridge Over Troubled Water’, ‘Homeward Bound’, ‘Scarborough Fair’, ‘The Boxer’ og ‘The Sound Of Silence’ med!

Arrangør: Kultur i Syd

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION

Lørdag 14. april 2018 klokken 12-13

Yderligere info

fællessang.jpg

Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at være med.

Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere.

Dagens vært: oplyses senere

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER LANCERER SÆSON 2018/19

Lørdag 14. april 2018 klokken 10 - 12

Læs mere

Alsion_nov24.jpg

14. april er det så vidt. Sønderjyllands Symfoniorkester løfter endeligt sløret for, hvad publikum kan vente sig af den kommende sæson.

Symfoniorkester holder naturligvis kortene tæt ind på kroppen. Men vi får dog at vide, at vi kan glæde os til en festlig formiddag med musikalske smagsprøver rundt omkring i Alsion - ikke mindst inde i Koncertsalen Alsion.

Denne dag åbner billetsalget for den ny sæson også.

DANFOSS ORKESTRET: FORÅRSKONCERT

Mandag 23. april 2018 klokken 19.30

Billetter udleveres fra 7. april 2018 klokken 10 på Sønderborg Turistkontor

FC_danfoss16.jpg

Sæt allerede nu x i kalenderen.

Mere information følger senere.

FOLKBALTICA: ÅBNINGSKONCERT 2018

Onsdag 25. april 2018 klokken 20.00

Billetter

apr25.jpg

Modsætninger tiltrækkes — sammen danner de forrygende musik. Temaet for dette års folkBALTICA hedder derfor passende "Bjerge og hav".

Her møder Sønderjysk Pigekor og folkBALTICA-Ensemblet under ledelse af Harald Haugaard strygerkollektivet "Vorarlberger Geiger von Messis Cellogruppe" under ledelse af Evelyn Fink-Mennel.

Glæd dig til en festlig aften!

PROMUSICA
KAMMERMUSIK


Søndag 29. april 2018 klokken 15.00

Gratis entre. Ingen billetter.

Promusica.jpgProMusica er et kammermusikforum
for Sønderjyllands Symfoniorkesters
egne musikere.

Her får kammermusik
og solistværker sin helt egen plads.

Programmet offentliggøres 14 dage før
koncerten på www.promusica.dk.

Cafe Alsion tilbyder kaffe- og kagebord.

SØNDERBORGKORENES FORÅRSKONCERT

1. maj 2018 kl. 19.00

Billetter sælges ved indgangen

___#_______.jpg

Traditionen tro fejrer en række kor fra Sønderborg Kommune foråret med en korkoncert. 300-400 sangere fra damekor, blandede kor og mandskor vil synge fra deres forskellige repertoire.

Glæd dig til en spændende aften med både nye og kendte sange. Korene ser frem til at vise publikum, hvad de har på programmet i øjeblikket.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: TJAJKOVSKIJ OG DVORAK

Torsdag 3. maj 2018 klokken 20.00

Billetter

.maj3.jpg

På programmet til denne koncert står Hindemiths ouverture til balletten Amor og Psyche og derefter en af de mest populære violinkoncerter, nemlig Tjajkovskijs violinkoncert i D-dur. Koncertens solist er den unge russer, Sergey Dogadin. Han er en virtuos og dybt musikalsk violinist, som trods sin unge alder allerede har høstet adskillige internationale priser ved violinkonkurrencer.

De frodige og milde landskaber i Dvoráks hjemstavn, Bøhmen, skildres efter pausen på smukkeste vis i hans 8. symfoni.

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION

Lørdag 5. maj 2018 klokken 12-13

Yderligere info

fællessang.jpg

Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at være med.

Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere.

Dagens vært: oplyses senere

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: NORDIC MASTERCLASS FOR DIRIGENTER

Tirsdag 8. maj 2018 klokken 20.00

Gratis. Mere info.

dirigent master class.jpg

Skandinaviens eneste internationale dirigentmasterclass finder for femte gang sted i Alsion, som også lagde koncertsal til i 2012, 2013 og 2014 og 2016, hvor masterclassen blev afholdt med stor succes.

Gennem årene har mere end 300 unge dirigenter fra hele verden ansøgt om at blive blandt de 9 deltagere i de årlige Nordic Masterclasses.

Nordic Masterclass blev grundlagt i 2012 på initiativ af dirigent Maria Badstue, som er kunstnerisk leder og assisterende underviser for Jorma Panula.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: MAGISKE MOZART

Torsdag 24. maj 2018 klokken 19.00

Billetter

.maj24.jpg

Ved dette års familiekoncerter er temaet ”Magiske Mozart”. Musikken og udtrykket er blevet bearbejdet af Sønderjyllands Symfoniorkester i samarbejde med operasanger og projektmager, samt solist/konferencier Thomas Storm.

Her præsenteres den magiske kraft i Mozarts musik og operaer på en sjov og nærværende måde i en anderledes koncertform rettet mod børn og voksne på én og samme tid.

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER OG SCHLESWIG-HOLSTEINISCHES SINFONIEORCHESTER: BRUCKNERS 9. SYMFONI

Torsdag 14. juni 2018 klokken 20.00

Billetter

.juni14.jpg

Sønderjyllands Symfoniorkester og Schleswig-Holsteinisches Sinfonieorchester samarbejder en gang om året om musikhistoriens mastodont-værker.

Her får publikum den sjældne mulighed for at opleve Koncertsalen Alsions unikke akustik udsat for et orkester på omkring 100 musikere.

I år gælder det Bruckners symfoni nr. 9 i d-mol samt den ungarske komponist Ligetis værk, Atmosphères. Det bliver stort!

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER: SANKT HANS KONCERT

Lørdag 23. juni 2018 klokken 19.30

Billetter

.jun23.jpg

Sankt Hans i Koncertsalen Alsion er en tradition med format. Aftenen er todelt og lægger ud med en festlig koncert med Sønderjyllands Symfoniorkester. I år er det Carl Nielsens "Hanedans fra Maskarade", Griegs Klaverkoncert samt hans Symfoniske danse, Dvoráks Slavisk dans, op. 72 nr. 2 og slutteligt Alfvéns "Vallflickans dans".

Efter koncerten er der øl og ringridere, musikere spiller hyggemusik, og bålet tændes på Alssund bred. Så kan det ikke blive ret meget mere festligt.

SCHLESWIG-HOLSTEIN MUSIK FESTIVAL 2018: NIGHT OF THE DRUMS

Fredag 24. august 2018 klokken 20.00

Billetter

elbtonal.jpg

De fire herrer bag slagtøjsgruppen Elbtonal Percussion er kendt for ikke blot deres høje faglige niveau, men også deres show-talent og deres vedvarende udfordringer af slagtøjsgenren. Flere gange har de begejstret en fyldt Elbphilharmonie i Hamborg, og der er garanti for en koncertaften ud over det sædvanlige i Alsion.

Arrangør: Schleswig-Holstein Musik Festival, Bund deutscher Nordschleswiger og Sønderborg Kommune

BIRTHE KJÆR: 50 ÅRS JUBILÆUMSSHOW

Lørdag 15. september 2018 klokken 20.00

Billetter

Birthe Kjaer.jpg En af Danmarks mest folkelige og fantastiske sangstemmer fejrer i 2018 sit 50 års jubilæum i showbiz. Jubilæet bliver markeret med et imponerende show, hvor Birthe Kjær medbringer et 12 mand-stort orkester med blæsere, strygere og korsangere. Glæd dig til ”Jeg skal aldrig til bal uden trusser” til Grand Prix sange, dansktop hits som ”Den knaldrøde gummibåd” og ”Sommer og sol”. Alt sammen pakket ind i en elegant lys- og sceneproduktion, hvor publikum bliver taget med på en tur nedad memory lane.

EKSTRA SHOW

STAND-UP: GINTBERG RED(D)ER VERDEN

Fredag 14. september 2018 klokken 20.00

Billetten

gintberg.jpg

Jan Gintberg siger om sit nye show:

“Jeg troede faktisk jeg havde gjort det helt klart?! Men nogen har åbenbart misforstået mig! Jeg har tænkt mig at rede verden. Ikke redde den for fanden! Vores sol brænder ud om 4 milliarder år og allerede om 1000 år mener fysikeren Stephen Hawking, at vi ikke længere kan bebo vores klode. Festivaltoilettet er, så at sige, ved at være fyldt op til kanten.

Men indtil da fortjener verden da et sidste lattervækkende komisk klarsyn.

DFNA: OPEN DANISH CHAMPIONSHIP

Lørdag 22. september 2018 klokken 14

Billetter

Arrangør: Danish Federation of Natural Athletes

DSC_1082.jpg

Danish Federation of Natural Athletes (DFNA) afholder Open Danish Championship, som er en international konkurrence under World Natural Bodybuilding Federation.

I år bliver konkurrencen afholdt i det smukke Sønderborg, nærmere bestemt Koncertsalen Alsion. DFNA glæder sig til at byde både atleter og publikum velkommen i de fantastiske rammer.

Tilmelding, regler og spørgsmål: www.dfna.dk.

DEN JYSKE OPERA: CARMEN (PREMIERE)

Fredag 5. oktober 2018 klokken 19.30

Billetsalg fra 16. maj

Arrangør: Sønderborg Teaterforening

Carmen_download1-1.jpg

Så er der dømt opera, man har lyst at synge med på.

Dejlige Carmen arbejder på en cigaretfabrik. Hun forsøger at forføre Don José, der synes at være den eneste mand, der ikke er interesseret i hende. Det lykkes hende let, og Don José bliver vildt forelsket i hende. Han opgiver sin forlovede og følger med Carmen til hendes smuglerlejr. Hun er dog en fri fugl, der begynder at kede sig. Hun falder for den berømte toreador Escamillo. Don José dræber i sin jalousi Carmen uden for tyrefægter-arenaen i Sevilla, imens tusinder tiljubler Escamillo. Denne aften er premieren på Den jyske Operas efterårsturne.

DEN JYSKE OPERA: CARMEN

Lørdag 6. oktober 2018 klokken 14.00

Billetsalg fra 16. maj

Arrangør: Sønderborg Teaterforening

Carmen_download1-1.jpg

Så er der dømt opera, man har lyst at synge med på.

Dejlige Carmen arbejder på en cigaretfabrik. Hun forsøger at forføre Don José, der synes at være den eneste mand, der ikke er interesseret i hende. Det lykkes hende let, og Don José bliver vildt forelsket i hende. Han opgiver sin forlovede og følger med Carmen til hendes smuglerlejr. Hun er dog en fri fugl, der begynder at kede sig. Hun falder for den berømte toreador Escamillo. Don José dræber i sin jalousi Carmen uden for tyrefægter-arenaen i Sevilla, imens tusinder tiljubler Escamillo.

Gå Glip & Ståsteder - foredrag med Svend Brinkmann


Mandag 22. oktober 2018 klokken 19.00

Billetter

brinkmann.jpg

Psykologiprofessor Svend Brinkmann har de seneste år i den grad formået at skabe debat og tale ind i og imod tidens tendenser. Han bliver omtalt som en af landets vigtigste intellektuelle, og så har hans bøger konstant ligget på bestsellerlisterne over fagbøger.

Han har haft enorm succes med sine bøger og artikler om at stå fast og gøre op med tidens udviklingstvang. Senest har han med ligeså stor opmærksomhed givet sit bud på de 10 værdier, som han mener, det er værd at stå fast på.

ANNE LINNET: JUBILÆUMSTURNE 2018

Lørdag 27. oktober 2018 klokken 20.00

Billetter

annelinnet.jpg

Det er 30 år siden, at ”Jeg er jo lige her”-albummet udkom og spillede sig direkte ind i danskernes hjertekuler. Albummet er et af de bedst sælgende albums i Danmark nogensinde med over 400.000 solgte albums. Dette bliver fejret med en eksklusiv turne, som bringer Anne Linnet og hendes store orkester inden om Alsion.

Koncerten tager udgangspunkt i dette album og med sange som Tusind Stykker, Forårsdag, Søndag i april og Tabt mit hjerte, er der tale om den helt store hitparade.

PROCOL HARUM

Tirsdag 30. oktober 2018 klokken 20.00

Billetter

Arrangør: Kultur i Syd

2018- procol harum.jpg

Hvem husker ikke Gary Brookers sang og orgelspil på "A Whiter Shade of Pale"?

Det bliver der nu mulighed for opleve igen, når det legendariske engelske rockband Procol Harum giver koncert på Alsion, anført af Gary Brooker, som har været bandets karismatiske ankermand i mere end 50 år.

Det bliver en aften, som man husker i lang tid.

BIG FAT SNAKE: AFSKEDSKONCERT

Lørdag 3. november 2018 klokken 20.00

Billetter

Arrangør: Kultur i Syd

2018_bigfatsnake.jpg

I godt 30 år har Big Fat Snake begejstret danskerne. Men nu har medlemmerne besluttet, at det er slut.

Publikum kommer til at opleve afslutningen på et spektakulært kapitel i dansk rockhistorie, når Big Fat Snake leverer sit sidste guitarriff i Sønderborg. I den anledning bliver koncertsalen ommøbleret: De 12 forreste stolerækker fjernes, så det er mulighed for foran scenen og bedre plads til den begejstring, der altid følger Big Fat Snake.

PAUL POTTS: JULEKONCERT 2018

Søndag 25. november 2018 klokken 19.30

Billetter

potts.jpg

Efter et brag af en julekoncert i 2017 ringer Paul Potts også julen ind i Koncertsalen Alsion i 2018. De fleste husker dengang, da den syngende telefonsælger blæste alle omkuld, da han i 2007 fik sit gennembrud i tv-talentkonkurrencen Britain’s Got Talent. Mange husker især den smukke arie Nessun Dorma fra Puccinis opera Turandot.

Han tager den danske gæstesolist Kirstine Bonde med.

SANNE SALOMONSEN: AKUSTISK LIVE

Torsdag 6. december 2018 klokken 20.00

Billetter

Arrangør: Kultur i Syd

sanne2018_web.jpg

Lige siden starten af sin imponerende karriere har Sanne Salomonsen haft masser af Body & Power.

Det var tydeligt allerede i hendes unge år, hvor hun var med i Anne Linnet Band og Sneakers, og det blev hendes varemærke i den lange solo karriere, som fulgte. Hun er præget af en ny, afslappet selvsikkerhed, som understreger, at hun er tro mod den hun er - både som person og som populær sanger.

FAST LOVE - a Tribute to George Michael

Onsdag 6. februar 2019 klokken 20.00

Billetter

Arrangør: Kultur i Syd

2019 - george michael (1).jpg

Glæd dig til et imponerende show, der på alle måder ærer en af de seneste årtiers største hitmagere og festskabere, George Michael.

Mere info følger - men glæd dig allerede nu til en aften ud over det sædvanlige. En aften, hvor du ikke sidder stille i sædet!

DEN JYSKE OPERA: KLEOPATRA

Fredag 22. marts 2019 klokken 19.30

Billetsalg fra 16. maj

Arrangør: Sønderborg Teaterforening

Kleopatra_download1-1.jpg

Efter sin særdeles succesfulde opera Heksen (1892) gik den danske komponist August Enna i 1893 i gang med en opera baseret på en roman af den britiske forfatter H. Rider Haggard om den egyptiske dronning Kleopatra.

Som sin librettist hyrede han den danske forfatter Einar Christiansen, som også havde skrevet teksten til Carl Nielsens opera Saul og David. Denne nye opera, Kleopatra, fik sin førsteopførelse på Det Kongelige Teater i København i 1894, hvor den spillede 7 gange og fik en begejstret modtagelse og overstrømmende anmeldelser.

FRANK HVAM & MICK ØGENDAHL: DET GODE SELSKAB

Onsdag 1. maj 2019 klokken 19.00

Billetter

hvamø.jpg

Hvam og Øgendahl på samme scene er en kombination man ikke har set før: Klovnen fra Viborg og den væksthæmmede fra Falster. Men minus og minus giver som bekendt plus.
Sammen tager de ud på en stand-up comedy tur drevet af begejstring, frygt, raseri og 100% videnskabelig uredelighed.

Arrangør: Horsens and Friends