Ny side

Prisvindende naturfilm for fjerde gang

Den internationale filmfestival, Green Screen Naturfilmfestival, gæster Alsion og Sønderborg for fjerde gang. Fredag 29. september er der igen prisvindende naturfilm på biograflærredet i koncertsalen.

Fredag 29. september klokken 19 er det atter tid til, at hele familien hanker op i hinanden og drager til Koncertsalen Alsion for at se gratis film skabt af verdens bedste naturfilmfotografer.
Europas næststørste festival for naturdokumentarfilm, Green Screen Naturfilmfestival, ruller atter fra tyske Eckernförde til Sønderborg med film af visuelt flotteste skuffe. Koncertsalen Alsion stiller biograflærred op på scenen, så filmen får noget af Europas bedste akustik til at underbygge lydsporet.

To store film inden – og efter - sengetid
Igen i år har arrangørerne fra Tyskland valgt to sublime produktioner til begejstre Sønderborgs publikum med. Første film, der starter klokken 19 hedder ”Spy in the Wild: Love”. BBC One står bag filmen, der har sat særligt konstruerede spionkameraer til at infiltrere dyrenes verden. I løbet af filmen viser det sig, hvor alsidig dyrenes følelsesliv faktisk kan være, også blandt de dyr, som mennesket normalt ikke kan komme tæt på.
Efter en pause fortsætter “David Attenborough’s Light on Earth” som aftenens anden film. Sir Attenborough er om nogen naturfilmenes grand old man, og denne gang går han helt tæt på de selvlysende dyr. Over og under vandet viser han publikum den imponerende verden af eksempelvis morild og ildfluer.
Begge film er med engelsk tale. Filmaftenen starter klokken 19, og der er gratis entre. Begge film egner sig til hele familien. Det er tilladt at tage hjem i pausen omkring klokken 20, hvis de mindste skal i seng.

Videnskab i børnehøjde
Fredag formiddag vil flere hundrede skolebørn indtage koncertsalen til en særlig skolefremvisning. Her er det ligeledes en tradition, at en række natur- og miljøforeninger samt House of Science under Vidensby Sønderborg kommer med sin store pædagogiske kuffert og formidler naturvidenskab på en sjov og børnevenlig måde.
Denne formidling gentages også om aftenen med start klokken 18.15.
- Det er bare med at komme i god tid og give både sig selv sine børn en stor videnskabelig oplevelse i øjenhøjde, lyder den klare opfordring fra Tanja Zeba, projektleder i Sønderborg Kommunes Kultur-, Event- og Fritidsafdeling.
Filmfestivalen i Alsion er i år afslutningen på Naturvidenskabsfestival 2017, som afholdes hvert år i uge 39. Temaet i år er “Min nye Verden”.
- For både Eckernförde og Sønderborg er det naturligt at samarbejde over grænsen om en international filmfestival som Green Screen. Samtidig betyder Sønderborgs Project Zero og grønne profil, at Sønderborg er oplagt som samarbejdspartner om en naturfilmsfestival som Green Screen Naturfilmfestival, siger Tanja Zeba.
Læs mere på www.greenscreen-festival.de

Øvrige nyheder

Anne Linnet fejrer 30 års jubilæum i Koncertsalen Alsion
Paul Potts gentager koncert-succes i Koncertsalen Alsion
Sønderborg Student Foundation inviterer til jubilæumsfest
Stor jubilæumskoncert samler ti år på to timer
Kom med backstage: Oplev det hemmelige Alsion
Prisvindende naturfilm for fjerde gang
Susse Wold og Gert Henning-Jensen gæster Jubilæums-Solisterier
Bruce Guthro & bandet kommer til Sønderborg med årets julekoncert
850 kvinder fra hele verden holder konference på Alsion
DANMARKS RADIOS BIG BAND: AT THE SANDS FEATURING CURTIS STIGERS